Filmpjes over motorische ontwikkeling

Baby optillen

Wat is nu de beste manier om je kindje op te tillen? De meeste ouders tillen hun kindje naar voren op waarbij ze het hoofdje goed ondersteunen. Het kindje zal op een gegeven moment de rechte buikspieren gaan aanspannen en ook de nekspieren om goed de kin op de borst te kunnen houden.
Voor uitgebreide uitleg klik op meer weergeven!

 

Buik dragen

Als kindjes het heel vervelend vinden om op de buik te liggen, kun je soms als tussenstap op de buik dragen. Op die manier voelt je kindje dat de zwaartekracht ook op een andere manier aan je lijfje kan voelen, zonder dat ze dit helemaal zelf moeten doen.
Voor uitgebreide uitleg klik op meer weergeven!

 

 

Rollen van rug naar buik

Rollen van rug naar buik is een hele mijlpaal voor de motorische ontwikkeling van je baby. Voor het eerst is het dan gelukt om zelf van houding te veranderen! Een belangrijke eerste stap om de wereld te gaan ontdekken. De meeste kindjes kunnen dit rond de 6 maanden. Je kunt je kindje hierbij helpen door het samen te oefenen. Voor uitgebreide uitleg klik op meer weergeven!

 

Pivoteren

Vanaf het moment dat kindjes wat vaardiger worden op hun buikje gaan ze zich verplaatsen. Vaak start dit door zichzelf achteruit te duwen met hun handjes. Dit gebeurd doordat ze zichzelf steeds hoger opduwen. Eerst gesteund op hun onderarmen en als ze wat sterker worden gaan ze dit op hun handjes doen.
Voor uitgebreide uitleg klik op meer weergeven!

 

Variatie op buikligging

Buikligging is voor veel baby's hard werken. Ze moeten hun hoofdje (wat in verhouding met het lijf heel groot is) omhoog zien te houden tegen de zwaartekracht. Dat is best een opgave. Door je kindje over je eigen been heen te leggen wordt het een stukje gemakkelijker.
Voor uitgebreide uitleg klik op meer weergeven!

 

KIND & BEWEGING