Thema avonden

Kinderfysiotherapie Venray organiseert met regelmaat verschillende thema-avonden rondom de ontwikkeling van het kind. Deze praktische thema-avonden zijn bedoeld voor iedereen die veel te maken heeft met baby’s. Dus zowel (aanstaande) ouders, als grootouders of professionals.

Heeft u interesse in een van deze avonden neem dan contact met ons op of houd onze facebookpagina in de gaten.

Op verzoek kan er rondom andere onderwerpen een thema-avond worden georganiseerd of kan dit incompany plaatsvinden. Neem daarvoor contact met ons op

 

 • De introductie workshop of de 3-delige workshop van Heppie?! Kinderen en emoties
 • Beweegkriebels deze training of workshop gaat over bewegen met jonge kinderen, over een actieve leefstijl en over het aanbieden van beweegmogelijkheden aan jonge kinderen. Beweegkriebels inspireert, enthousiasmeert en informeert. Kijk hier voor meer informatie of neem contact met ons op.
  • Training Beweegkriebels voor pedagogisch medewerkers binnen de kinderopvang en peuterspeelzaal en voorschool
  • Workshop Beweegkriebels voor pedagogisch medewerkers binnen de kinderopvang en peuterspeelzaal en voorschool 
  • Ouderbijeenkomst Beweegkriebels voor ouders van jonge kinderen 
 • Voorkeurshouding en motorische ontwikkeling.
  Tijdens deze avond wordt er uitgelegd wat een voorkeurshouding is en hoe je deze kunt proberen te voorkomen. De motorische ontwikkeling komt hierbij ook aan bod. Er worden veel praktische tips gegeven waarmee je direct aan de slag kunt. 
 • Huilen en onrust
  Tijdens de avond over huilen en onrust bij baby’s wordt er ingegaan op wat normaal huilgedrag is en wanneer niet. Ook wordt er besproken hoe je een goede band met je kindje kan ontwikkelen. En natuurlijk worden er tips en adviezen gegeven over wat je kunt doen bij huilen en onrust.

 • Wat is zintuigelijke prikkelverwerking en hoe kun je eventuele problemen signaleren?
  Tijdens deze avond komen alle zintuigen aan bod en hoe deze functioneren. Welke invloed de zintuigelijke prikkelverwerking kan hebben op het gedrag van kinderen en hoe je eventuele problemen kunt signaleren.

 • De motorische ontwikkeling van het peuter tot puber
  Tijdens deze avond komt zowel de grove als de fijne motoriek aan bod, waarbij er specifiek wordt stilgestaan bij welke invloed deze ontwikkeling heeft ten opzichte van de andere domeinen zoals de sociaal-emotionele ontwikkeling en de cognitieve ontwikkeling.

 

button contact kinderfysiotherapie venray.fwKIND & BEWEGING