Zuigelingen en dreumessen

De eerste twee jaar van het kind zijn van essentieel belang om een goede basis te leggen voor de algehele ontwikkeling. Bewegen is een voorwaarde voor een goede hersenontwikkeling en gezondheid. Om de wereld in te kunnen trekken en te ontdekken is er een motorische basis nodig. Een goede hoofdbalans, rollen, tijgeren, kruipen en lopen liggen ten grondslag van deze basis.

Soms gaat het bewegen niet vanzelf of wordt er te eenzijdig bewogen waardoor de ontwikkeling anders verloopt. Denk bijvoorbeeld aan een prematuur geboren baby of een kindje met een voorkeurshouding. Maar ook bij heel veel onrust en spanning, of juist hele slappe kindjes.

Kinderfysiotherapie Venray helpt bij het stimuleren van een normale motorische en zintuigelijke ontwikkeling. De behandeling bestaat voornamelijk uit adviezen in de hantering van jouw kindje, het stimuleren van beweging en het uitlokken van spel. Of samen kijken naar welke signalen jouw kindje geeft en hoe je hier het beste op kunt reageren.

Zolang jouw kindje niet kan lopen wordt de behandeling (indien er een verwijzing aanwezig is) aan huis gegeven. Op die manier is jouw kindje in zijn vertrouwde omgeving en kunnen er ook echt praktische tips worden gegeven die in jouw situatie van toepassing zijn.

Mogelijke indicaties voor kinderfysiotherapie kunnen zijn:

  • Een voorkeurshouding met mogelijk een afgeplat hoofdje
  • Onrust, spanning, overstrekken, veel huilen of juist heel slap
  • Kindjes die niet op hun buik willen/kunnen liggen
  • Te vroeg geboren kindjes (prematuur of dysmatuur)
  • Neurologische aandoeningen en syndromen
  • Overgevoelig voor aanraking en/of geluid
  • Niet rollen/kruipen/gaan staan
  • Langzamere motorische ontwikkeling dan leeftijdsgenootjes
  • Billenschuiven
  • Tenenlopen

Op het Youtube kanaal van Kinderfysiotherapie Venray staan een reeks praktische filmpjes om de motorische ontwikkeling van je kindje te stimuleren. 

https://www.youtube.com/channel/UC4uQll2CKM_ePmLQvMilFkA


Wij zijn gespecialiseerd
in de zintuigelijke prikkelverwerking bij kindjes tussen de 0 en 2 jaar. Hierdoor kunnen wij de juiste ondersteuning bieden bij kindjes die erg veel moeite hebben om zich te reguleren. Denk hierbij aan veel overstrekken, huilen, niet willen of kunnen slapen of juist kindjes die alles wel prima lijken te vinden en de hele dag stil in de box liggen en daardoor niet tot voldoende beweging komen.
Samen kijken we welke signalen jouw kindje geeft en hoe je daarop zou kunnen reageren.
Soms is één of twee keer meekijken van ons al voldoende.

Ben je benieuwd of wij iets voor jouw kindje kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

 

button contact kinderfysiotherapie venray.fwKIND & BEWEGING