PeuterFit!

Bewegend de wereld ontdekken, dat doen peuters de hele dag. Dit is nodig om zowel lichamelijk als sociaal, emotioneel en cognitief goed te ontwikkelen. Het is daarom essentieel om peuters de kans te geven om te ontdekken en te bewegen.


PeuterFit! Is er voor peuters tussen de 2-4 jaar oud die onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut extra bewegingservaring opdoen. Klimmen, klauteren, rennen, springen, balanceren, vangen noem het maar op. Maar ook samen lekker acrobaten, want wat is er nu mooier dan echt contact maken met je kind op een super positieve manier?!
In kleine groepjes van maximaal 5 kindjes wordt er gedurende 10 weken een stevige basis gelegd. Ouders of grootouders zijn hier altijd bij aanwezig om samen te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. 

Er start binnenkort weer een nieuwe groep:

Groep 1 samen met Annelou: Maandag 10 januari 9.30-10.30 uur

Groep 2 samen met Annelou: Dinsdag 11 januari 10.30 -11.30 uur

Groep 3 samen met Annelou: Vrijdgag  13 januari 9.30- 10.30 uur. Dus geef je hier op.

 De praktijk bestaat uit 4 grote ruimten (ca 45 tot 60 m2) waardoor er voldoende mogelijkheid is om afstand van elkaar als volwassenen te houden. 


Voor wie is PeuterFit!
voor peuters tussen de 2-4 jaar oud die:
-  Het spannend vinden om nieuwe motorische uitdagingen aan te gaan
-  Te zwaar zijn of dreigen te worden
-  Letterlijk of figuurlijk sterker in hun schoenen moeten staan
-  Veel vallen, struikelen of onhandig lijken 
Of

-  Voor ouders die het leuk vinden om samen te bewegen, maar niet zo goed weten hoe
-  Voor ouder die onzeker zijn over wat hun peuter al kan of zou moeten kunnen
-  Voor ouders die het lastig vinden om hun peuter op een positieve manier te stimuleren om (meer) te bewegen


Ook is er aandacht voor gezonde voeding en (eet-) gedrag van de kinderen.

Werkwijze PeuterFit!
Er wordt gestart met een persoonlijke intake door de kinderfysiotherapeut. Samen wordt er gekeken hoe ver het kind is in zijn of haar motorische ontwikkeling en waar de aandachtspunten liggen. Hierop worden doelen gesteld die we in de komende 10 lessen willen behalen. 

Inhoud PeuterFit!
De cursus PeuterFit! bestaat uit 10 bijeenkomsten van ca. een uur. Tijdens deze sessies krijgen jullie samen verschillende vormen van bewegen aangeboden. Ook is er veel aandacht voor beweegspelletjes die je thuis kunt doen met je kind en wordt er gekeken op welke manier je je kindje extra kunt stimuleren om nieuwe motorische vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen. Naast het beweegaanbod is er aandacht voor gezonde voeding en (eet)gedrag. Dit komt in de vorm van een informatie boek die samen besproken wordt. Mochten er dan nog specifieke vragen zijn rondom een bepaald onderwerp, dan wordt er gekeken of er een gastles van een dietist of opvoedcoach kan worden georganiseerd of dat het zinvoller is om dit individueel op te pakken. 

De cursus vindt plaats in de praktijk waar we grote beweegruimtes hebben en voorzien zijn van ruime keuze aan beweeg- en klimmateriaal. 


Aanmelden en kosten PeuterFit!
Mogelijk dat de PeuterFit! door de zorgverzekeraar kan worden betaald, anders geldt er een lage eigen bijdrage voor deelname.
Voor meer informatie over tijdstip, aanmelding of kosten kunt u mailen via het formulier of bellen/appen naar 0478-561056 / 06-42 611 890.

PeuterFit! Omdat bewegen een feestje is!

Dit zijn onze samenwerkingspartners:

Danshuis Venray   De Mukkestal   GGD  Puur counseling  Huis voor beweging   Jongeren op gezond gewicht Venray   Kenniscentrum Sport

PSW junior   Venray Beweegt   Verloskundige praktijk Venray   LACOZonmw

   

           

         

        

 

 

button contact kinderfysiotherapie venray.fwKIND & BEWEGING